23 augustus 2021

3 redenen om tweedehands kinderkleding te kopen

1) Kwaliteit al bewezen

Tweedehands kleding is al vaker gedragen en gewassen. De kans dat een kledingstuk verkleurd of krimpt na het wassen is veel kleiner. Tweedehands kleding heeft zich dus al bewezen. Wij nemen dan ook graag een merk als Zara in, ondanks dat de kwaliteit wat wisselt, komen alléén de items die nog mooi zijn door onze selectie. Een ander voordeel van gedragen kleding is dat nieuwe kleding vaak chemische stoffen bevat die de gevoelige (baby)huid kunnen irriteren en deze bij tweedehands kleding al is verdwenen door het wassen.

2) Beter voor het milieu

Tweedehands spullen kunnen een flinke milieuwinst opleveren. Als je iets tweedehands koopt hoeft er niet iets nieuws gemaakt te worden. Zo bespaar je grondstoffen, energie en afval. De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën die er is. Voor één spijkerbroek heb je bijvoorbeeld al 7000 liter water nodig. Geen of zo min mogelijk kleding kopen is het beste, alleen behoorlijk lastig met kinderen die snel uit hun kleding groeien. Wel is er daardoor veel mooie tweedehands kinderkleding in omloop. Vraag eens rond bij vrienden en familie of kijk in onze webshop voordat je iets nieuws koopt.

3) Nieuwe merken ontdekken

Tijdens het shoppen kies je vaak toch voor dezelfde winkels met een bepaald aanbod aan merken. Het leuke aan tweedehands winkelen is dat je nieuwe kledingmerken ontdekt die je anders misschien niet zou tegenkomen. Denk aan mooie franse merken als Bout’chou. In Nederland nauwelijks te koop, maar met regelmaat te vinden in onze webshop. Kleine kans dat er nog een kind in dezelfde outfit rondloopt, hoe leuk :)

Bekijk hier ons hele aanbod van tweedehands kinderkleding!

Rewear. Relove. Restory.Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Overvolle kledingkasten?

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.