15 januari 2022

Mom talk: 5 minuten met de Rotterdamse Rosalie

Naam: Rosalie

Is: Product Manager bij LUMICKS, een high-tech start-up voor instrumenten in life science onderzoek

Instagram: @rosaliedriessen en via Marcel @follywood

Woont samen met: Marcel en dochters Louise (7 jaar) en Julie (3 jaar)

Woont in: Rotterdam

Rosalie samen met Julie

Rosalie samen met Julie

Alle eerste pakje(s) die mijn kind(eren) hebben gedragen:

Van Louise heb ik eerlijk gezegd geen idee. Voor Julie had ik een schattig pakje met hartjes van Imps en Elfs, uiteindelijk heeft ze dat maar 1 keer aangehad :-D

Mijn favoriete kindermerken:

Mingo, Tiny Cottons, Mini Rodini, Maed for Mini en Zara


Als ik even niet met de kinderen bezig ben, dan doe ik het liefst: 

Een boek lezen of in de tuin rommelen. en natuurlijk is Netflix ook favoriet :-)

Mijn geheim om kids & werk te combineren:

Ik heb mijn kinderen regelmatig mee genomen naar mijn werk. Voor mijn kinderen heel leuk om te zien wat ik elke dag doe, maar ik vind het ook belangrijk dat mijn collega's begrijpen als ik een keer vroeger naar huis moet voor de kinderen.

Ik vind het onzin om werk en gezin strikt gescheiden te houden omdat dat in de praktijk niet mogelijk is. Ik heb veel gereisd voor mijn werk waardoor Louise me vaak heeft moeten missen, maar ik heb haar ook mee kunnen nemen op reizen naar Praag, New York waardoor ze veel van de wereld heeft gezien op jonge leeftijd. Ook hebben we met z'n drieen een half jaar in Boston gewoond, waar Louise de tijd van haar leven heeft gehad (en wij ook). 

... ik vind het ook belangrijk dat mijn collega's begrijpen als ik een keer vroeger naar huis moet voor de kinderen.

Favoriete kinderboek op dit moment:

Ik lees op dit moment "Alleen op de wereld" met Louise, echt een prachtig tijdloos boek. Bedtime Stories for Rebel Girls blijft ook altijd favoriet. Geweldig boek als inspiratie en om de wereld een beetje te leren kennen.

Mijn ultieme (kind)vriendelijke recept is:

'Groene pasta' - brocolli, avocado, gesmolten boter, basilicum en knoflook in de blender en door de pasta roeren. Zelfs voor ons heel lekker, maar niet te vaak ;-)

Wat me het meest heeft verrast om een ouder te zijn: 

Dat je altijd verrast blijft over wat ze nieuw kunnen, hoe oud ze ook zijn. En de ultieme oprechtheid van de kinderen blijft met ook altijd positief verrassen.

Dat je altijd verrast blijft over wat ze nieuw kunnen, hoe oud ze ook zijn.

Hoe hou ik het hoofd koel in drukke tijden met kinderen: 

Genoeg aandacht aan de meiden geven ookal is het super druk. Het is een uitdaging maar hoe druk het ook is probeer ik de tijd met de kinderen echt even alleen op hun te focussen. Voor de kinderen fijn, maar ook voor mezelf om even uit te checken van m'n werk.

Mijn favoriete kraam(cadeau) om te geven is: 

Ik geef altijd het babykijkboek met mooie contrast patronen. Louise heeft hier als baby uren naar lopen staren wat ik zo grappig vond. We zijn inmiddels groot afnemer.

Favoriete dingen om te doen met de kinderen bij mij in de buurt:

We wonen om de hoek van dierentuin Blijdorp wat een enorme luxe is. We gaan er vaak heen om even naar de dieren te zwaaien of gewoon in de speeltuin uit te waaien. In de weekenden gaan we vaak op pad door heel Nederland via Follywood.nl (hobby project van Marcel) Daar vindt je kunstwerken in de natuur, mooie uitkijktorens, tuinen en wandelpaden. Heel leuk met de kids en ideaal in tijden van Corona, want geen gedoe dat het niet open is.

Buitenkust via Follywood.nl

Buitenkust via Follywood.nl

Waar wil je graag nog een keer naar toe met de kids?

Japan! We hebben al meerdere keren plannen gemaakt om hierheen te gaan maar het is er nog nooit van gekomen. Louise is ook enorm fan van Japan, van sushi, kawaii en Pokemon. Haar kinderfeestje was vorig jaar ook in thema Japan.

Mijn ultieme duurzame tip aan andere ouders en kids :)

Restory natuurlijk! en ik ben ook erg fan van de outlet bij ons om de hoek Across the Street, zij hebben hele mooie merkkleding van bijvoorbeeld Mingo of Gray Label.

Louise in haar vintage Oilily jurk gekocht via Restory :)

Louise in haar vintage Oilily jurk gekocht via Restory :)

Het kastje van Rosalie kan je hier vinden:

https://restory.nl/kastje-van/27/rosalieShop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Overvolle kledingkasten?

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.