3 juni 2021

De ultieme kleding uitzetlijst voor je newborn baby

Het moment als je zwanger bent en je beseft dat je eigenlijk geen idee hebt wat je allemaal moet aanschaffen. De babykamer, kinderwagen en kleding. Zo veel om over na te denken. Afhankelijk van wie je het vraagt krijg je een ander antwoord. Om het makkelijker te maken hebben wel een paar tips en een lijstje gemaakt voor de ultieme uitzet voor je newborn kledingkast.

Koop niet te veel

We snappen dat het onweerstaanbaar is om niet even langs een schattige babywinkel te gaan als je zwanger bent. Er is on-ein-dig veel lieve onweerstaanbare baby kleding te koop. Kleding is vaak het eerste wat je aanschaft en tel daarbij op dat je ook vaak nog kleding ontvangt als kraamcadeau. Resultaat: veel babykleding wordt niet of nauwelijks gedragen. Als je kleding koopt, varieer dan wat in maten, dus niet alleen 50/56 en ook 56-68. Je weet niet van te voren niet hoe groot de baby gaat zijn en sommige babies zitten nog geen week in maat 50/56.

Mix & match 

Er zijn heel schattige shirtjes en broekjes met streepjes, bloemetjes of andere leuke printjes. Maar een bloemetjes shirt met een streepjes broek is misschien net iets té. Met een paar basic items in je kast zoals effen broekjes of shirtje kan je gemakkelijker kleding combineren.

Schoenen

Te schattig mini Converse, Nike’s of andere schoentjes. Een baby kan nog niet lopen en schoentjes zijn niet echt fijn als de baby ligt. Bewaar je schoenen verslaving voor een jaartje later ;-)

Tweedehands of nieuw?

Er is veel mooie tweedehands kleding te koop die niet of nauwelijks is gedragen. Op Restory.nl vind je veel babykleding, maar er zijn ook genoeg lokale winkels en marktjes waar je wat leuke items kan scoren. Of vraag eens rond in je omgeving, het zal je verbazen hoeveel mooie kleding mensen op zolder hebben liggen. Het is bovendien stuk goedkoper én beter voor het milieu.

Een ander voordeel van tweedehands babykleding is dat de kleding al vaker is gewassen en de (chemische) stoffen die tijdens het productieproces, die de tere babyhuid kunnen irriteren, al zijn verdwenen door het wassen.

Ultieme uitzetlijst

Basis 

  • newborn mutsjes (2x)
  • Sokken (6x) 
  • Rompers (10x) Dit klinkt misschien wat veel, maar je kan zomaar 3 poep-explosies hebben op een dag en dan ben je snel door je rompers heen.
  • Broekje (5x) 
  • T-shirt of longsleeve (6x) 

Zomer must-haves

  • Zonnehoedje 
  • Zomer jas of een wat dikker vestje.

Luchtige kleding van natuurlijke materialen zoals katoen en linnen is fijn op warme zomerdagen, dus altijd goed om even labels te checken.

Herfst & winter must-haves

  • Jas of winterpakje. Het fijnst zijn de skipakjes met geïntegreerde wanten en gesloten pantoffels. Geen gedoe met wantjes en sloffen, want hupsakee direct in een skipakje.
  • Slofjes 
  • Muts

Shop onze gehele newborn collectie hier

Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Overvolle kledingkasten?

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.