18 maart 2023

7 Duurzame Nederlandse kinderkleding merken

We L O V E slow fashion en daarmee bedoelen we kinderkleding van duurzame merken en liefst nog tweedehands als het even kan :). Een selectie van onze favoriete duurzame Nederlandse merken op en rij. Hou je van tijdloos en minimalitisch? Ga dan voor Gray Label, Nixnut, Phil&Phae of Daily brat. Voor de print liefhebbers is er Ammehoela of CarlijnQ.

Gray Label

Gray Label

1) Gray Label

Gray label is wel één van onze favoriete kinderkleding merk. Tijdloze en minimalistische collecties worden gemaakt met zo min mogelijk impact op het milieu. Bijna alles is 100% organic cotton en deze stoffen zijn zo zacht (echt heel zacht) en veel comfortabeler dan dit krijg je het niet. Kwalitatief hoogwaardige kleding die langer meegaan dan een seizoen en dus ook door broertjes en zusjes kunnen worden gedragen. Ze hebben nu ook een collectie voor volwassen :)

Ammehoela

Ammehoela

2) Ammehoela

Ammehoela is een biologisch baby en kinderkledingmerk. Ammehoela staat voor eigenzinnigheid, comfort, fun en duurzaamheid. Bij Ammehoela ligt de focus op comfortabele pasvorm, zachte kwaliteiten, hand geïllustreerde prints en klaar om oneindig te mixen en matchen. Alle producten zijn gemaakt van biologisch katoen en GOTS gecertificeerd. Dit houdt in dat de kleding minimaal 70% uit biologische vezels bestaat

CarlijnQ

CarlijnQ

3) CarlijnQ

CarlijnQ staat voor een betere leefomgeving voor nu en toekomstige generaties en brengt dit tot uiting in eigenzinnige en duurzame kinderkleding. De kleding van CarlijnQ is GOTS gecertificeerd. De materialen zijn gerecycled of organic.

Nixnut

Nixnut

4) Nixnut

In 2016 hebben de twee zussen Nix hun eigen merk gelanceerd en sindsdien blijven ze vast aan het principe van kwaliteit boven kwantiteit. Hun collectie kinderkleding bestaat uitsluitend uit items van hoogwaardige kwaliteit, gemaakt van biologische stoffen en bij voorkeur met de hand vervaardigd in Europa. Nixnut is uitermate kritisch als het gaat om hun leveranciers. Of het nu gaat om ontwerpers of stoffenleveranciers, ze moeten allemaal een passie hebben voor hun vak. Het kinderkledingmerk heeft geen ambities om enorm groot te worden, omdat ze de associatie met massaproductie willen vermijden. What to disagree?

Phil & Phae

Phil & Phae

5) Phil & Phae

Phil & Phae staat bekend om hun comfortabele en verfijnde en tijdloze kledinglijn. De collecties onderscheiden zich door de zachtheid van de stoffen. Duurzaamheid is bij dit merk meer dan het gebruik van biologisch katoen en ethische productie. Het gaat ook om ontwerpkeuzes. In Nederlands worden de collecties van Phil&Phae ontworpen en op verantwoorde wijze geproduceerd in Europa door zorgvuldig geselecteerde familiebedrijven.

Daily Brat

Daily Brat

6) Daily Brat

Daily Brat is een Amsterdams modemerk voor kinderkleding. Alle kleding van Daily Brat wordt geproduceerd in Portugal en daarbij staat duurzaamheid centraal. De stoffen van de kledingstukken bestaan uit natuurlijke of biologische materialen en de designs met een vleugje romantisch boho maar toch tijdloos vormgegeven, waardoor ze eindeloos met elkaar te combineren zijn.

Blossom kids

Blossom kids

7) Blossom kids

Blossom Kids is een klassieke, tijdloos en kwalitatief hoogwaardig kledingmerk. Ze produceren langzaam en alleen met gekwalificeerde leveranciers. Alle items uit de collectie zijn ontworpen om bij elkaar te passen. Het vormt de ideale basis voor het creëren van een capsule wardrobe voor je kleintje.Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Kinderkleding verkopen

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.