22 november 2021

Voor ons geen Black Friday maar Green Friday!

Sinds enkele jaren is Black Friday overgewaaid vanuit de VS naar Nederland. En natuurlijk houden wij ook van een goede deal op zijn tijd, wie niet? Maar met Restory focussen we op duurzaamheid en willen we niet consumenten stimuleren om te kopen d.m.v. kortingen en acties. Bovendien is er nog zoveel mooie kinderkleding op deze planeet die gemakkelijk een 2e of 3e ronde mee kan.


In plaats van korting te geven doneren wij op vrijdag 26 november 20% van onze winst aan Trees for All. Deze organisatie plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot via duurzame herbebossingsprojecten. Bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering.

Wil je elke dag wat groener zijn? Lees hieronder onze tips om duurzamer kleding te shoppen voor je kinderen

Koop alleen wat je echt nodig hebt. 

Ga je shoppen voor je kinderen of zie je een mooie sale voorbij komen? Check dan eerst even de kast wat je al hebt liggen en wat er wellicht nog op zolder ligt van een oudere broer of zus. Schrijf op wat je nodig hebt en stick to the plan.

Kijk of je het eerst 2e-hands kan vinden

Check in je omgeving of je wat kleding kan overnemen. Check of er een lokale kinderkleding markt in de buurt is of kijk op restory.nl. Dat is goedkoper en ook een stuk duurzamer. Wil je echt duurzaam zijn? Check ook zeker even waar het vandaan moet komen. Vinted heeft veel keus, maar een trui die moet overkomen uit Frankrijk is waarschijnlijk niet de meest duurzame optie. 

Combineren van kledingstukken 

Kinderen (zeker de kleintjes) zijn enorme vlekken makers. En elke dag wassen is geen optie. Het is daarom fijn om te zorgen dat meerdere items met elkaar matchen. Hou je van printjes? Kies dan juist voor tops met printjes in de kast en hou de broeken neutraal of andersom. Zo kan je de mooie tops met prints gemakkelijk combineren met de diverse neutrale broeken uit de kast en zo heb je minder kleding nodig! 

Koop kleding van goede kwaliteit

Het item niet tweedehands kunnen vinden? Koop dan liefst kleding van een mooie en van de beste kwaliteit die je kan betalen. Goede kwaliteit kleding gaat een stuk langer mee, vergeet niet de kleding een tweede leven te geven nadat je kind eruit is gegroeid. 

Bonustip: Laat je te kleine kinderkleding niet eindeloos op zolder liggen. 

Wie doet het niet? Kleding te klein en het in een bak stoppen ergens ver weg om het ooit nog eens uit te zoeken. Want je hebt nog een hele to-do lijst voor die week. Is je kind uit de kleding gegroeid, laat het dan niet te lang liggen op zolder. Enkele klassieke merken zoals Petit Bateau blijven lang mooi, maar veel kleding dateert snel en bij Restory merken we dat dit minder goed of niet wordt gekocht. Zonde, want je had er een ander kind heel blij mee kunnen maken. Maak er een leuke activiteit met je kind van en zoek samen de kleding uit die nog een tweede ronde mee kan. En zo krijgt je kind meteen een mooi lesje in duurzaamheid. Geef het aan vrienden, verkoop het op een lokale markt of stuur het naar ons op.

We hopen met onze donatie en met deze tips van Black Friday een Green Friday te maken!

Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Kinderkleding verkopen

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.