14 juni 2023

Hoe kan je het beste je wollen kleding wassen en eventuele vlekken verwijderen?

Met liefdevolle zorg kan wollen babykleding worden doorgegeven aan broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes, en zelfs generaties lang meegaan, en er nog steeds als nieuw uitzien. Alleen wel heel jammer als er een vlek opzit die er niet meer uitgaat.

Een 5 stappenplan hoe je het beste wollen vlekken uit je kleding krijgt.


Stappel wollen kleding

Stappel wollen kleding


  1. Behandel de vlek zo snel mogelijk: De vlekken gaan er dan het makkelijkste uit.
  2. Gebruik koud water of lauw water (max 30 graden): Spoel de vlek met koud water, want wol vervilt namelijk bij hoge temperatuurverschillen. Het resultaat: de wol voelt stug en je kleding wordt één of meerdere maten kleiner. Dat wil je natuurlijk niet! Ook kan te warm water kan de vlek juist fixeren en het verwijderen ervan bemoeilijken. Vind je het lastig om de temperatuur te bepalen? Gebruik de thermostaat van je kraan uit de douche of gebruik de badthermometer van het babybadje.
  3. Gebruik altijd een wolwasmiddel. Volg de instructies op de verpakking en wees voorzichtig bij het aanbrengen op de vlek. Spoel weer met koud water uit. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de wol kunnen beschadigen.
  4. Na het uitspoelen knijp je lichtjes het meeste vocht uit de kleding. Dit doe je door kledingstuk tussen twee handdoeken te leggen en maak een rol (soort van wrap) zodat de handdoeken het water absorberen. Wring niet. Haal het kledingstuk uit de handdoeken en laat het liggend drogen. Liever niet ophangen, dit kan er voor zorgen dat je kleding uit model gaat.
  5. Gaat de vlek er niet uit? Gebruik dan ossengalzeep. Masseer de vlekken in met een stick ossengalzeep (eenvoudig te krijgen via de drogist of supermarkt). Laat de ossengalzeep paar minuten intrekken en was het er vervolgens uit. Dit kan je eventueel een paar keer herhalen.

Bonustip: Geen vlekken, maar ruit de kleding wat minder fris? Laat het dan even luchten bij voorkeur in de badkamer tijdens het douchen. De vochtige lucht helpt om de wol te reinigen en je kleding weer fris te laten ruiken.Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Kinderkleding verkopen

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.