18 januari 2022

In kleine stapjes duurzamer leven met kinderen

Nieuw jaar nieuwe voornemens. We gaan (nog harder) groeien met Restory. En ook op persoonlijke vlak heb ik wat voornemens. Goede voornemens is niet persé iets waar ik goed in ben. Maar graag zou ik toch wat duurzamere willen leven en mijn kinderen bewuster laten opgroeien. Zo heb ik al heel vaak nagedacht om toch wasbare luiers te gebruiken, maar het lukt me niet me ertoe aan te zetten. Misschien te radicaal om in 1x alles om te gooien? Graag wil ik mijn kinderen het goede voorbeeld geven, maar ik denk dat kleine stapjes meer bij mij/ons past. Gelukkig ben zeker niet de enige in mijn uitstelgedrag, lees dit artikel van Brainwash over waarom 95% van de mensen last heeft van uitstelgedrag. De gouden tip is eigenlijk heel logisch en simpel: deel de complexe taak in kleine brokjes op, zodat ze overzichtelijk zijn.

Dus bij deze mijn lijstje hoe je duurzamer in 2022 kunt zijn, gewoon in kleine overzichtelijke stapjes.

Wasbare luiers

Wasbare luiers


1.Wasbare luiers wanneer ze niet poepen

Helaas is het me niet gelukt afgelopen jaar om te beginnen met wasbare luiers en eerlijk gezegd staat vooral een vol gepoepte luier me erg tegen en met name het uitwassen van een poepluier. In de nacht wordt er niet gepoept en alleen geplast, dus nu ga ik proberen ze zo vaak mogelijk alleen ’s nachts een wasbare luier aan te trekken.

Kleding afvalberg

Kleding afvalberg

2.Minder kopen

Het hebben van een webwinkel met prachtige preloved items is soms inhouden om niet te veel te kopen. Dat lukt me aardig. Wel heb ik een zoon en dochter. Mijn dochter slaapt in de zomer in een slaapzak met auto’s, best stom en ik vind het ook eigenlijk niet gezellig. Maar ik denk dat het nog minder gezellig is voor mijn kinderen als ze over 40 jaar niet normaal kunnen leven door alle afvalbergen met onbruikbare kleding (Zie bericht van de NOS), dus blijft ze lekker slapen in haar auto slaapzak.


3. Samen afval pikken op het strand.

Mijn oudste vindt niks leuker dan schoonmaken, geen idee van wie hij dat heeft :) En het lijkt me leuk om iets leuks te combineren met iets goeds. Lekker naar het strand en misschien een uurtje wat afval rapen en uitleggen dat plastic erg slecht is voor het milieu. Er zijn organisaties zoals Beach Clean Tour waar je kan bij aansluiten die meerdere keren per jaar de Nederlandse kust rondom de Noordzee opruimen. Laagdrempelig en leuk!

4. Mini moestuin

Lekker en ook leuk een mini moestuin. We hebben het geluk dat we in de stad wonen en ook nog een tuin hebben. Leerzaam voor de kinderen, dat je goed voor een tomaten plantje moet zorgen en dat niet alles uit de supermarkt komt kant en klaar :)

In een volgende blog zal ik schrijven over onze voornemens voor Restory 2022. Stay tuned :)


Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Kinderkleding verkopen

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.