25 november 2022

Babykleding die je niet nodig hebt

Als aanstaande ouders komt er ontzettend veel op je af. Alle spullen die je nodig hebt, wat heb je wel nodig en wat niet? De Essentials zijn natuurlijk fijn om te hebben zoals een bedje, luiers, kleding en dat soort dingen. Maar er zijn ook een hele hoop spullen die je niet nodig hebt of pas later. Met Restory ontvangen wij baby kleding die niet of nauwelijks zijn gebruikt. Hieronder items die je waarschijnlijk niet nodig hebt, en als je ze wel graag wil hebben dan kan je ze vaak goed (als nieuw) tweedehands vinden!

Kies voor je baby liever voor slof sokjes zoals deze van HVID dan schoenen

Kies voor je baby liever voor slof sokjes zoals deze van HVID dan schoenen

1) Babyschoenen

Hoe schattig als je mini Nikes of Vans draagt? Alleen babies liggen de hele dag en daarnaast is het niet goed voor de ontwikkeling van de voetjes om schoenen aan te doen. Heb je een winterbaby? Kies dan liever voor zachte slofsokjes van bijvoorbeeld HVID die goed aansluiten.

Vestje met beren oortjes

Vestje met beren oortjes

2) Vesten met capuchon

Er zijn heel veel leuke vestjes met capuchon. Alleen een capuchon ligt niet echt lekker als je erop ligt, zeker niet van die baby oortjes. Een baby ligt de hele dag op zijn rug en een muts is niet comfortabel. Wacht dus nog even met capuchon tot kindje wat groter is en door de ruimte kruipt.

3) Boxpakjes zonder knoopjes of te veel knoopjes

Het is me een raadsel, maar sommige babypakjes hebben geen drukknoopjes aan de onderkant. Heel erg onhandig, want bij elke luier (en dat is vaak!) die je moet verwisselen moet de hele outfit uit. Nog onhandiger als je een lekkende luier hebt. Sommige babypakjes hebben houten knoopjes in plaats van drukknoopjes, dit kan natuurlijk wel, maar een behoorlijk gepriegel ...en daar heb je niet altijd zin in na een paar slapeloze nachten.

4) Knoopjes op de rug

Hier geldt hetzelfde als een capuchon. Babypakjes of truitjes met een rij knoopjes op de rug is alles behalve fijn voor een baby die de hele dag op zijn rug ligt. En ook met aankleden en verschonen alles behalve handig, want je baby ligt op zijn rug als je deze aankleedt of verschoont.

Kies liever voor een zwemluier dan een zwembroek of badpak voor je baby

Kies liever voor een zwemluier dan een zwembroek of badpak voor je baby

5) Zwemkleding

Super schattig een mini zwempak of zwembroekje. Helaas is je baby nog niet zinnelijk bij 3 maanden en past de de zwemoutfit vaak niet over de luier heen. Handiger om je kindje een zwemluier (wegwerp of uitwasbaar) aan te trekken eventueel met een UV shirtje erboven.Tip: Uitzetlijst van de consumentenbond

Vraag je je af wat je dan wel moet hebben? Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar wat een goede tip is de uitzetlijst van de consumentenbond. Aan 1000 ouders is gevraagd wat zij onmisbaar vinden en zo is de lijst ontstaan.

De must have volgens de consumentenbond zijn:

Comode, Box, Boxkleed, Hydrofiele luier (10), Aankleedkussen, Aankleedkussenhoes (3), spuugdoeken (10), luiers (50), Billendoekjes, Zinkzalf of Sudocreme, Babybad, Ledikant, Matras, Molton (3), Hoeslaken (3), Gewoon laken (3), Deken (2), Kruik (2), Vitamine D & K, Flessen (3), spenen fles (3), Kinderwagen, Autostoel, Luiertas

Qua kleding: Romper (10), broekje (5), shirt (6), sokken (5), jasje, muts (2),

Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Overvolle kledingkasten?

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.