20 april 2022

Mom talk: 5 minuten met growthinkers Claire

Naam: Claire

Is: co-founder @growthinkers platform over persoonlijke groei, minimalisme, duurzaamheid (samen met mijn partner Jelle) en mijn maandelijkse newsletter @consciouscurated

Woont samen met: Jelle & Lou (5 maanden) in Amsterdam

Claire, Jelle & Lou in Amsterdam

Claire, Jelle & Lou in Amsterdam

Mijn favoriete kindermerken:  

Joha, The Simple Folk, Gray Label, Engel, Petit Bateau en Zara. Ik heb bijna alle kleding voor Lou tweedehands gekocht. Amsterdam is rijk aan hele mooie tweedehands kinderkleding winkels, ik heb me verbaasd over hoe goed de kwaliteit nog is en hoe mooi alles is gecureerd. Restory, Marktplaats en Vinted zijn ook fijne plekken om mooie vondsten te doen.

Welke items van mijn kinderen zou ik nooit weg doen:

Een top + bloomer van Petit Bateau die ik zelf vroeger nog heb aangehad en die Lou nu draagt.


Slaapkamer van Lou met een rekje kleding

Slaapkamer van Lou met een rekje kleding

Welk item ik het liefst ook in mijn eigen maat zou hebben:

Een onesie van Engel, gemaakt van 100% wol, dit wil je!


Selfie met Lou

Selfie met Lou

Mijn geheim om kids & werk te combineren:

Dit vond ik in het begin nog wel eens lastig. Helemaal als je voor jezelf werkt is je tijd goed afbakenen heel belangrijk. Mijn trick? Op de dagen dat ik met Lou ben mijn laptop niet openklappen. Daardoor kan ik er volledig voor haar zijn in het moment. Op de dagen dat ik aan het werk ben en ik tussendoor even kan knuffelen met Lou voelt echt als een cadeau.

Mijn trick? Op de dagen dat ik met Lou ben mijn laptop niet openklappen.


Pagina uit het boek De jongen, de mol, de vos en het paard.

Pagina uit het boek De jongen, de mol, de vos en het paard.


Favoriete kinderboek op dit moment:

De jongen, de mol, de vos en het paard. Een boek vol wijsheden.

Mijn perfecte doordeweekse dag:

Die begint met wakker worden met een cafe latte en nog even knuffelen in bed met Lou voordat we opstaan. Het moment dat ik haar 's ochtends in haar kraaloogjes kijk is sowieso het eerste geluksmoment van de dag.

Hoe hou ik het hoofd koel in drukke tijden met kinderen:

Kiezen! Ik las er onlangs het boek 'Essentialisme' over, een aanrader. 'Om de essentie van het Essentialisme te omarmen moeten we [...] valse aannamen vervangen door drie kernwaarheden: 'Ik kies hiervoor', 'Er zijn maar een paar dingen echt belangrijk' en 'Ik kan doen wat ik wil, maar ik kan niet alles doen.'

Mijn favoriete kraam(cadeau) om te geven is:

Een massage. We denken vaak als eerste aan het kindje, maar zorgen voor de mama is minstens zo belangrijk. Jelle en ik hebben er bij de geboorte van Lou trouwens voor gekozen om in plaats van spullen een donatie voor Stichting MommaLuv te vragen. Een project voor aanstaande moeders in Afrika die door middel van essentiële spullen worden geholpen bij de komst van hun kindje.

Een massage. We denken vaak als eerste aan het kindje, maar zorgen voor de mama is minstens zo belangrijk.

Wat me het meest heeft verrast om een ouder te zijn?

Dat het gevoel van verantwoordelijkheid veel minder zwaar voelt dan ik van tevoren dacht, het gaat allemaal vanzelf in een natuurlijke flow van onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen.

Waar wil je graag nog een keer naar toe met de kids?

Japan. Jelle en ik waren er in 2016 samen tijdens onze wereldreis. We zijn allebei verliefd op het land, de cultuur en het eten en hebben er mooie herinneringen gemaakt. Die ervaring willen we ook met Lou delen.


Ultieme duurzame tip: wasbare luiers

Ultieme duurzame tip: wasbare luiers

Mijn ultieme duurzame tip aan andere ouders en kids :) 

Kies voor tweedehands kleding en wasbare luiers. Allebei duurzaam, het scheelt kosten en het vinden van mooie items is ook een leuke zoektocht.

Geïnspireerd? Claire schrijft op growthinkers.nl en geeft in haar conscious curated newsletter maandelijks tips voor een bewuste en duurzame lifestyle.


Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Kinderkleding verkopen

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.