11 december 2022

Vintage, preloved of tweedehands. Wat is het verschil?

Vintage, tweedehands en pre-loved (of preloved) zijn termen die worden gebruikt om aan te geven dat kinderkleding is gebruikt en niet nieuw is. Tot zo ver de vergelijking, maar wat zijn de verschillen?  

Vintage jurk voor kinderen

Vintage jurk voor kinderen


Vintage

Vintage items zijn vaak ouder (tot zo ongeveer 1980) en van waarde voor de verzamelaar of liefhebber. Niet alleen de leeftijd is belangrijk maar de kleding moet ook in goede staat zijn en heeft vaak een unieke of bepaalde stijl en kwaliteit. Een Zeeman item van 50 geleden zal dus minder snel als vintage worden beschouwd, terwijl een jeans van Levi’s voor je kind of baby dit wel het geval is. Criteria wat nu wel of geen vintage is kan variëren, wat de een wel vintage noemt zal de ander eerder beschrijven als tweedehands. 

Een tweedehands jurk voor een meisje uit onze webshop :)

Een tweedehands jurk voor een meisje uit onze webshop :)


Tweedehands, pre-loved of preloved

Tweedehands verwijst naar kledingstukken die al eerder zijn gebruikt en niet nieuw zijn. Secondhand of pre-loved is de engelse vertaling hiervan. De term pre-loved hoor je steeds vaker en klinkt gewoon ook net wat frisser en fijner dan tweedehands of Secondhand. Waar tweedehands soms nog een wat muf imago heeft, is pre-loved de frisse variant. Het betekent dus gewoon hetzelfde.


Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Kinderkleding verkopen

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.