24 juni 2022

Wat te doen met tweedehands kinderkleding?


Het is een welbekend luxeprobleem: De kinderen zijn uit hun kleding gegroeid of dragen het niet meer en nu heb je een kast vol baby- en kinderkleding. Die mooie rok en shirt hangen maar te verstoffen in de kast terwijl ze nog in een goede en mooie staat zijn. Soms maar enkele keren gedragen, want voordat je het weet zijn ze er al weer uitgegroeid.

Nu kun je de kinderkleding en babykleertjes weggooien, maar dat is eigenlijk geen optie en ook gewoon ontzettend zonde. Je zit eraan te denken om het gewoon weg te geven aan familie en vrienden of een goed doel en het leger des Heils.

Dus wat moet je doen met tweedehands kinderkleding en waar kun je gebruikte kinderkleding heen brengen? In deze blog beantwoorden we wat je het beste met deze preloved pareltjes kunt doen en geven we je wat tips en tricks mee!

Baby- en kinderkleding inleveren en laten verkopen

Wanneer je voor de eerste keer oude kinderkleding opruimt en een nieuwe eigenaar voor ze zoekt, kan dit misschien een beetje overweldigend zijn. Je wilt namelijk wel dat het goed terecht komt en er wellicht ook iets voor terug. De makkelijkste en beste oplossing hiervoor is om deze, nog mooie, preloved kinderkleding bij een winkel voor tweedehands kleren in te leveren en te verkopen. We noemen hier een paar voordelen op van het inleveren en verkopen van tweedehands kinderkleren: 

  1. Het is makkelijk en veilig

Wanneer je de kinderkleding inlevert en verkoopt bij een winkel of webshop voor tweedehands kleren is dat een erg makkelijke optie en kun je erop vertrouwen dat het goed terecht komt. Vaak maken zij professionele foto’s van de kinderkleding, maken het netjes voor verkoop en krijg je een deel van de opbrengst terwijl je er niets voor hoeft te doen.

2. Het is goed voor het milieu

Omdat je erop kunt vertrouwen dat je tweedehands kinderkleding goed terecht komt, draag je ook bij aan een beter milieu. De kleding wordt namelijk gerecycled zodra het een nieuwe eigenaar krijgt en verkleint zo ook de afvalberg.  

3. De promotie en communicatie wordt voor jou gedaan

Winkels voor tweedehands kleren maken ook vaak gebruik van social media tools zoals Facebook en Instagram die de kleding die zij verkopen promoten, jij hoeft daar dus helemaal niks voor te doen. Daarbij hebben hun direct contact met de klant en doen hun de verkoop voor je. 

Waar kan ik gebruikte kinderkleding brengen?

Er zijn verschillende winkels die tweedehands kinderkleding aannemen en verkopen, in onze webwinkel kun je bijvoorbeeld tweedehands kinderkleding kopen, maar ook inleveren! Wij nemen verschillende baby- en kinderkledingstukken aan zoals: meisjeskleding, jongenskleding en schoenen. 

Wanneer je kinderkleding inlevert is het handig om rekening te houden met een aantal dingen, zodat alle stukken worden aangenomen. Check bijvoorbeeld altijd de kwaliteit van de kinderkleding of babykleding die je inlevert. Let erop of de kleding is beschadigd of verwassen en vraag jezelf altijd af: Zou ik dit zelf kopen? 

Verder is het ook altijd goed om erop te letten of de kinderkleding van een goede kwaliteit kledingmerk is zoals Maed for Mini, Mini Rodini, Petit Bateau, Gray Label, Joha, Engel, Oshkosh maar we verkopen ook enkele wat meer alledaagse merken zoals Zara. Op deze manier ben je er van verzekerd dat je goede kwaliteit kleding inlevert en dat het verkocht wordt! 


Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Kinderkleding verkopen

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.