1 augustus 2022

Simpele tips om water te besparen met kinderen


Nu de energie rekeningen hoog oplopen, de klimaatdoelen niet worden gehaald is het nog belangrijker om duurzamer om te gaan met water. Jong geleerd is oud gedaan, deze tips zijn voor het hele gezin! Zo kun je eenvoudig geld en water besparen.

  1. Douchen i.p.v in bad. Het is zuiniger om te douchen dan een bad te nemen. Al geldt deze regel alleen maar wanneer je minder dan 10 minuten onder de douche staat. Net als bij een vol bad verbruik je tijdens een douche van 10 minuten namelijk tussen de 120 en 150 liter water. Douche je maar 5 minuutjes scheelt dit dus al zeker 60 liter water. Zet het favoriete liedje op laat je kind lekker hard meezingen en zodra het klaar is stopt ook het water.
  2. Water opvangen. Laat je ook altijd eventjes het water lopen om op temperatuur komen, voordat je onder de douche stapt? Bewaar het water in een emmer en spoel daarmee de wc door in de badkamer, sop de wastafel er mee af of geef de plantjes water.
  3. Niet elke dag douchen of in bad. Hebben je kinderen de hele dag in de modder gelegen dan is een douche of bad wellicht een goed idee. Soms zijn kinderen nauwelijks vies, want ze zweten nog amper. Een washandje even poetsen kan dan ook voldoende zijn. En scheelt een hoop water. En ook nog beter voor de gevoelige huid.
  4. Samen in bad. Heb je een kleuter en dreumes in huis, niks leuker dan samen spetteren in het bad. Een vol bad is niet nodig en en klein laagje in het bad is al voldoende voor pret. En scheelt een hoop waterverbruik dan elk apart douchen of in bad.
  5. Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen. Het lijkt misschien een kleine moeite, maar je kunt er jaarlijks tot 9000 liter water door besparen.
  6. Draai de kraan dicht tijdens het handen inzepen. Hetzelfde geldt dus ook voor het inzepen van de handen.
  7. Zwembad water voor de planten. Niks fijner voor dreumes en peuters om af te koelen in een peuter badje van in de zomer. Uitgespeeld? Gebruik het water om de planten in de tuin water te geven!
  8. Koop tweedehands kinderkleding. In het productieproces van 1 volwassen t-shirt wordt gemiddeld gebruik gemaakt van 2500 liter water. Een kinder t-shirt is wat kleiner, maar zal dus wel zeker 1000 liter water verbruiken, dat is dus al snel een halve maand douchen voor het produceren 1 kinder t-shirt!


Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Kinderkleding verkopen

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.