9 november 2021

3 hybride kledingstukken die je misschien nog niet kent

In een eerdere blogpost schreef ik dat het zo leuk is dat je vaak mooie nog onbekende merken tegenkomt tijdens het tweedehands shoppen, waar je anders niet het bestaan van had geweten. Afgelopen tijd hebben we met restory.nl dan ook veel ‘onbekende’ merken ontdekt. En steeds vaker komen we in de webshop ook kledingitems tegen waar we nog nooit van hadden gehoord. Ken jij de Bodyjama al? En de meeste mensen kennen wel een legging, maar weet je ook wat een tregging of een jegging is? Lees hieronder meer over deze ‘hybride’ kledingstukken!

Bodyjama van Petit Bateau

Bodyjama van Petit Bateau

Bodyjama ≠ Pyjama

Bodyjama = body + Pyjama. Een pyjama met een body (romper) erin verwerkt, best wel een slim idee. Het verschil tussen een pyjama en een bodyjama is dat je onder een bodyjama geen rompertje meer hoeft te dragen en deze gaat gemakkelijk open aan de voorkant. Geen gepuzzel meer met de kleine vingertjes en armpjes door de romper te krijgen, hoofd er doorheen en dan het hele tafereel nog een keer met de pyjama. Op deze manier kan je dus een stuk eenvoudiger je kleintje een pyjama aantrekken.

Tregging ≠ Legging 

Soms lijkt iets een broek, maar is het in de vorm van een legging. Dat heet dan een tregging. Het woord tregging komt van trousers (broek in het Nederlands) en een legging. Het verschil? De tregging bestaat uit een iets dikkere stof en heeft vaak een wat rechtere pijp dan een legging


Tregging van Ammehoela

Tregging van Ammehoela


Jegging ≠ Legging

Naast de tregging heb je ook nog een jegging = Jeans (spijkerbroek) + legging, dus een legging van een veelal soepele jeansstof. Het verschil? Een jegging heeft vaak zakken, zowel aan de voorkant als achterkant en ziet eruit als een skinny jeans. Terwijl de legging gemaakt is uit één stuk stof zonder zakken.  

Jegging van het franse merk Kiabi uit onze shop

Jegging van het franse merk Kiabi uit onze shop

Jegging ≠ een skinny jeans

En wat is dan het verschil tussen een jegging en een skinny jeans? Een jegging is gemaakt van soepele stretch jeansstof en heeft een elastische band aan de bovenkant. En een skinny jeans daarentegen heeft een ritssluiting met een knoop. Hou je van een jeanslook voor je baby, dan is de jegging ideaal. Ziet eruit als een jeans maar voelt als een zachte legging!

Legging (links) en Jeans (rechts)

Legging (links) en Jeans (rechts)


Weet jij nog een leuke productcategorie? Laat het ons weten en stuur een mail naar veerle@restory.nl.Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Overvolle kledingkasten?

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.