22 maart 2022

5 tips om duurzamer je kinderkleding te wassen


In een eerdere blog schreven we al over hoe je het beste vlekken uit je baby- en kinderkleding krijgt. In deze blog gaan we in op hoe je duurzame manier kan wassen met de wasmachine.

1) Was met een volle trommel

De was wordt niet alleen veel schoner met een volle trommel, maar is ook veel beter voor het milieu. De hoeveelheid water en energie die je gebruikt is nagenoeg hetzelfde per wasbeurt bij veel wasmachines, dus beter de trommel zo vol mogelijk vullen dan een paar kleine wasjes doen. Heb je toch een halve was, check dan of je wasmachine de functie heeft van een halve trommel.

2) Was op lage temperatuur (30 graden)

Probeer op zo een laag mogelijk temperatuur te wassen. Tot wel 90% van de energie die de wasmachine gebruikt gaat naar het verwarmen van het water. Behandel de ergste vlekken vooraf met bijvoorbeeld ossengal, zodat je was toch mooi schoon wordt.

3) Kies natuurlijke materialen voor kleding

Wanneer kleding gemaakt van polyester, nylon en acryl worden gewassen komen er door de wrijving van het wassen microscopische plastic deeltjes vrij en deze worden weggespoeld met het water en is schadelijk voor de dieren in de zee. Beter om te kiezen voor organisch katoen, wol of bamboe.

4) Maak zo min mogelijk gebruik van de droger

Dubbele winst als je gebruikt maakt van een droogrek of als je kleding buiten ophangt te drogen ipv de droogtrommel. Een droogtrommel is net als een ijskast een energie slurper. Bovendien slijt je kleding ook een stuk sneller van een droger. Ophangen is dus beter voor je kleding en ook beter voor het milieu.

5) Gebruik een milieu vriendelijk wasmiddel en niet te veel

Gebruik niet te veel wasmiddel en kies voor een milieu vriendelijk wasmiddel, die afbreekt tijdens het wassen. Zodat de natuur niet onnodig beschadigd door het water dat wordt afgevoerd.

Bonustip: was je kleding binnenste buiten :)

Je kleding blijft veel langer mooi en zo kan je een ander kind weer blij maken als het niet meer past.

Shop kinderkleding

Hou je van kwalitatief mooie kinderkleding, maar wil je niet alles nieuw kopen? Bij ons ben je aan het goede adres.

Kinderkleding verkopen

Lever in één keer al je kinderkleding in. Wij verkopen het voor een eerlijke prijs en jij krijgt 40% van de opbrengst.